GÜNDEM 14 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Medya Savunma Alanlarına Türk ordusunun saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Seçimlerden sonra HDP ve Kürt Özgürlük Hareketi konusundaki tartışmaları değerlendiren KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, bazı söylemleri özel savaş saldırısı olarak nitelendirdi. 

- Alman hükümeti aşırı Türk milliyetçi gruplarına yönelik yasağın gündemlerinde olmadığını bildirdi. Sol Parti Milletvekili Clara Bünger, “Böyle bir yasak için daha neyin olması gerekiyor?” diyerek hükümete tepki gösterdi.

- Eğitim-Sen Amed 2 Nolu Şube yöneticisi Fesih Zirek, Amed’den 40 bin öğrencinin başka kentlerde üniversite sınavına girmesinin hak ihlali olduğunu söyledi.

- Şişli Belediyesi’ne bağlı MCY taşeron firması tarafından hakları gasp edilen geri dönüşüm işçileri direnişe geçti. Belediyenin iştiraki Kent-Yol Şirketi’ne geçmek isteyen işçiler, “Gerekirse açlık grevi yapacağız ama geri adım atmayacağız” dedi.

- Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının sorgulanması gerektiğini belirten DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Aslan, “Tam bir orta oyunu sahneleniyor. Bu, sömürü çarkını nasıl sürdürürüzün tuzağıdır” dedi.

- Wan’da HDP’li birçok belediyeyi gasp eden AKP’liler, şimdi de Sanayi sitesindeki parka ve arazilere göz dikti. AKP’liler parkın içine de kaçak dükkan yapmak için çalışmalara başladı.