GÜNDEM 15 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Bugün 15 Ağustos Diriliş Bayramı. 15 Ağustos 1984 Atılımı'nın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle HDP eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos’u kutlayan YJA Star gerillası Zîlan Aydın ve HPG gerillası Seydo Destîna, 15 Ağustos Atılımı’nın Kürt halkına aydınlık bir yol gösterdiğini belirtti.

- Alman Gazeteciler Birliği, medya çalışanlarına Türkiye’den uzak durmaları çağrısında bulundu. Birlik, Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut’un tutuklanmasına da tepki gösterdi.

- Şirnex'te tek bir yangının dahi kasıtsız çıkarılmadığını vurgulayan Yeşiller ve Sol Parti Şirnex Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, yangınların askeri operasyonlar kapsamında bir planlama olduğunu söyledi.