GÜNDEM 16 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek için gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- 17 Şubat merkezi Köln yürüyüşüne katılımın çok önemli olduğunu belirten Hamburg Eyalet Parlamentosu Die Linke Grubu Başkanı Cansu Özdemir, “Türkiye’de bir tıkanıklık görebiliyoruz. Ve bunun anahtarı sadece Sayın Abdullah Öcalan’dır” dedi. 

- Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik tecridin sona ermesi için değil fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirten tutsak siyasetçi Leyla Güven, “İhtiyacımız olan şey 90'lı yıllardan 2000'li yıllara uzanan serhildanlar ruhunu canlandırmaktır” dedi.

- DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Serhat Yıldırım, AKP-MHP iktidarının Kurdistan gençliği üzerinde uyguladığı özel savaş politikalarını kırmakta kararı olduklarını söyledi.

- EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, sosyalistlerin Uluslararası Komplo süreci ve sonrasını Türkiye halkına doğru ve yeterli anlatamadığını söyledi.

-İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki siyanürlü altın madeninde yaşanan felaketle ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’nin bir an önce doğa ve insan düşmanı zihniyetten kurtulması gerektiğini ifade etti. 

- Depremlerden yaralı olarak kurtulan ve 1 yıl geçmesine rağmen hâlâ Samandağ’da çadırda yaşayan böbrek hastası Fehime Şahin, “Bizi sadece yılın bir günü hatırlamasınlar. Bana bir oda, bir konteyner versinler, insan gibi yaşamak benim de hakkım” dedi.

- Sistemin dayattığı ilişki biçiminin kadınları köleleştirdiğini belirten Besê Erzincan, “Devletin ve iktidarların zihniyetine karşı mücadele edilmesi gerekiyor. Eğer mücadele edilmezse gerçek bir arkadaşlık, bir ilişki kurulamaz” dedi.