GÜNDEM 16 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle HDP eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kürt halkına birlik çağrısı yaparak, “Her parça örgütlülüğünü kurmalı ve düşmanın uygulamaları karşısında sessiz kalmamalı ve kendini korumalıdır” dedi.

- YJA Star gerillası Berivan Maku: “Heval Egîd’in 1984 yılında işgalcilere sıktığı ilk kurşunun ardından başlayan silahlı mücadele bugün hala Kurdistan dağlarında devam ediyor. Bizler de heval Egîd’in bıraktığı direniş mirasını esas alıyoruz.”

- Kamudaki Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde bugün iş bırakan KESK, hükümetin ücret teklifinin gerçek yaşamdaki enflasyonla örtüşmediğini söylerken, bu süreçte demokratik taleplerinin olduğunu da vurguladı.

- Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Mehmet Kamaç, yerel seçim sürecine dikkat çekerek, "Sadece geriletmeye, kaybettirmeye değil kazanmaya odaklanmalıyız” dedi.

- Ailesi komşuları tarafından ırkçı saldırıya uğrayan Bianet editörü, gazeteci Ruken Tuncel, “Kimse bu yaşananları basit bir olay olarak lanse edemez. Bu ırkçı bir nefret saldırısı. Ailemin can güvenliği yok” dedi.