GÜNDEM 16 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 108 isim hakkında açılan dava görülmeye devam edilecek.

- İşgalci Türk devleti saldırıları nedeniyle Kuzey-Doğu Suriye’de 890 bin 860 öğrencinin eğitim-öğrenimi de tehlike altında.

- Tube Çelik Yapı Proje Geliştirme Şirketi’nin çelik imalathanesinde 3 işçinin göz göre göre hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Çıkan yangında ağır yaralanan Ahmet Kama, “Kaldığımız konteynerin ortasında soba da, tiner de vardı” dedi.

- Ağrı Dağı’na ulaşamayıp Mardin dağlarındaki çatışmada yaşamını yitiren Seyîdxanê Usivê Seydo’nun son sözleri, Türk devletine asla güvenilmemesi oldu.

- Adalet Nöbeti'ndeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için tecridin kırılması gerektiğini ifade etti, eylemleri büyütme ve sahiplenme çağırısı yaptı.

- Wan Star Kadın Derneği kurucularından Rojbin Bor, “Kayyum, bizim için kapanması gereken bir parantez, aşılması gereken bir engel ve geçmişte bırakılması gereken bir kötülük yönetiminin adıdır” dedi.