GÜNDEM 16 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin en çok Meclis çatısı altında gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

- Yeşil Sol Parti Meclis Dışişleri Komisyonu üyesi Cengiz Çiçek, İsveç ve AB ülkelerinin NATO üyeliği için Türkiye’ye verdiği tavizlerin Lozan’ı güncelleyen bir nitelikte olduğunu söylüyor.

- 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi tanığı ve PKK’nin önder kadrolarının yoldaşı Hasan Uçmaz, o dönemin devrimci ruhunu ve fedakarlığını anlatarak, “Biz direngenliği ve mücadeleyi etmeyi öğrendiğimiz kadar, onurlu ölmeyi paylaşmayı da öğrendik” dedi.

- Türk devletinin işgalini ve DAİŞ çetelerinin gerçek yüzünü tüm dünyaya duyuran Gazeteci ve devrimci Avrîn Mahsûm, yaşamının her anında PKK-PAJK çizgisini sarsılmaz bir iradeyle temsil eder.

- Van’da halkı neredeyse sudan mahrum bırakan kayyum gaspı altında olan belediye sadece son bir ay içinde suya yüzde 60 oranında zam yaptı.

- Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, Soma madenlerindeki baskı ve mobbingin ulaştığı noktanın 301 maden işçinin katledildiği dönemden farksız olduğu uyarısında bulundu.