GÜNDEM 17 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, "Direnişi büyüteceğiz. Üçüncü Yol'a daha çok odaklanmalıyız. Tarafsız kalmak değil; her iki kutba da payanda olmadan ezilenler adına özgün siyaset yürütülmeli" dedi.

- Kurdistan'da orman yangınları ve ağaç kesimi asker, korucu ile devletin diğer paramiliter güçleri tarafından gerçekleştiriliyor. Ağaçsızlaştırmaya karşı mücadele ettiğini belirten sivil toplum örgütleri ise mesele Kurdistan olunca sessizliğe bürünüyor.

- 15 Ağustos Atılımı’nı kutlayan YJA Star gerillaları Diljin Ruken ve Nuda Çekdar, 15 Ağustos 1984 sıkılan ilk kurşunun Kurdistan'da özgürlüğe susamış kadınların sesi olduğunu vurguladı.

- Son dönemlerde AKP ve Türk devleti; Kurdistan’ın kadim şehri olan Bitlis’te  yok etme, yakma, yıkma, asimilasyon ve göçertme planını yeniden devreye koydu.

- Şubat ayında yaşanan depremden etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’da susuzluk, yıkımlarla oluşan toz bulutları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle yaşama tutunmak imkansız hale getiriliyor.

- Çocuk tiyatrosu etkinlikleri 12-14 Ağustos tarihlerinde Qamişlo’daki Mihemed Şêxo Kültür Merkezi’nde ve Tirbêspiyê’nin Maşûq köyünde çocuklarla buluştu. Tiyatroyla buluşan çocuklar hem heyecanlı hem de mutluydu.