GÜNDEM 17 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 50 yıl önce başlayan çağdaş Newroz döneminin Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına çok şey kazandırdığını belirten KCK Yürütme Konseyi, “50. Parti ve Önderlik yılında bu değerlerin toplamı olarak Newroz çok güçlü kutlanmalı ve 50. yıl faşizmi yıkma, Rêber Apo’yu ve Kürt halkını özgürleştirme yılı haline getirilmelidir” dedi.

-- Newroz Bayramı'nı kutlayan YJA Star gerillaları Darsîn Amed ve Hesret Dilgêş, mücadele ile günümüzün Dehaq'larını yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

- Kürt halkı 2006 Newrozunda ‘Önder Apo Siyasi İrademdir!’ diyerek uluslararası komployu boşa çıkardı, 2022 Newrozunda ise ‘Önder Apo’ya Özgürlük!’ diyerek uluslararası komployu tümden yenilgiye uğratacaktır.

- Bilinmelidir ki siyasi, kültürel vb alanlarda mücadelenin zafere ulaşabilmesi öncelikle varlık savaşının zaferine bağlıdır. Tabii ki bütün alanlarda mücadele yürütülmektedir ama askeri mücadele hepsini zafere ulaştıracaktır. Gerilla direnişi bunun yegane yoludur.

-Kürtler İçin Adalet İnisiyatifi’nin PKK’nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması kampanyasını sahiplenen KCDK-E, Newroz’la birlikte çalışmasını üst boyuta çıkarıyor.

- Rojava’da eskiden piknik gibi kutlanan Newroz, 1985’ten itibaren alanlara taştı. Artık yüz binlerle kutlanıyor. Şemsixan Gulo, PKK ile birlikte Newroz’da yaşanan dönüşüm ve gelişimi anlattı.

-Kuzey-Doğu Suriye’de yaşayan Arap, Süryani, Kürt ve Ermeni halkı, Özgürlük Hareketi’nin tüm halkları kucaklayarak, umut olduğunu söyledi.

- Onuncu yılında kararlılıkla devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında Teko-JIN üyesi kadınlar devraldı. Grup adına yapılan açıklamada “Kadınların mücadelesi Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacaktır” denildi.

-Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet yürüten örgütler, 18 Mart Politik Tutsaklar Günü dolayısıyla yaptıkları açıklamada, devrimci mücadele öncülerine özel uygulamaların her gün arttığına dikkat çekerek, gün dolayısıyla bütün politik tutsakların özgürlüğü ve hasta tutsakların serbest bırakılması için her alanda eylemler yapmaya çağırdı.