GÜNDEM 18 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Mezopotamya Ajansı (MA) Haber Editörü Dicle Müftüoğlu’nun yargılandığı dava Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

- Gerilla, yeniden yapılanma temelinde yaşadığı değişim ve dönüşümden ve savaş tecrübesinden sonra mevsimin eylem kabiliyeti üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı başardı.

- 2023 sonu ve 2024 yılının başında ücretlere yapılan zamlar sık sık gündeme geldi. Yeni yılın gelmesiyle gıdadan ulaşıma birçok temel tüketime de zam yağdı. Fakat ücretlere ve tüketime yapılan zamlarda aynı enflasyon rakamı geçerli değildi.

- Wan’da devlet destekli çetelerin yürüttüğü uyuşturucuyu yayma politikası binlerce kişiyi etkisi altına almış durumda. Şehirde 9 bin kişi madde bağımlılığı tedavisi görmek için başvurdu.

- Cizîr Kantonu Yerel Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Süleyman Arif, “Savaş, saldırı ve ambargoya rağmen Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de demokratik yaşam için hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.