GÜNDEM 19 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İlk şehitler, alacakaranlıkla aydınlık bir gelecek arasında kurulan bir köprü olurlar. Bu köprü biraz ilerlemek isteyenlerin mutlaka üzerinden geçmesi gereken bir köprüdür. ABDULLAH ÖCALAN

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 2013’ten başlayarak 2015’e kadar her Newroz’da barışın ağlarını ördü mektuplarında. Sürecin artık Türkiye ve Ortadoğu halkları için demokratik siyaset olduğunun altını çizdi.

- PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, tüm bölge halklarını 50. özgürlük yılında zaferi büyütmeye çağırarak, “Tüm halklar için sembol olan 2022 Newroz’unda, Mazlum Doğan direniş ruhuyla özgürlük zaferi ateşini gürleştirelim” dedi.

- Newroz vesilesiyle ‘Bajarê Newrozê’ şarkısını çıkaran Sanatçı Bermal Çem,  “Bu şarkıyı Kürt halkının özgürlüğü tehlikeye düştüğü anda Newroz ateşini bedenlerinde gürleştiren şehitlerimize armağan ediyorum” dedi.

- DBP İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, 21 Mart günü Amed’de düzenlenecek olan büyük Newroz için, “Bu yılki Newroz direnmenin ve başarının ateşi olarak yanacaktır” dedi.

- Efrînli Êzidîlerden Emira Fuat’ın oğlu 18 Mart 2018’de işgalciler tarafından katledildi. Newroz günü oğlunu toprağa verdi. Emira, toprağına kavuşacağı günü Şehba’da direnerek bekliyor.

- Bayramların güzelliği, temizliği, dostluğu ve özgürlüğü çağrıştırdığını belirten MÖP, Newroz’un Kürt halkına, diğer uluslara ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmasına vesile olmasına vesile olması dileklerini iletti.

- Süleyman İhtiyatoğlu, Hakkari’de 1980 öncesi Newroz için tepelerde ateş yakıldığını, sonra mahalle aralarına taşındığını, 90’lardan itibaren ise büyük eylemlere dönüştüğünü söyledi.

- Newroz dolaysıyla Kürdistan ve Avrupa ülkelerinde düzenlenecek kutlama etkinlikleri takip edilecek.