GÜNDEM 19 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Rojava Devriminin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler takip edilecek.

- Rojava Devrimi’nin 11. yıl dönümünü kutlayan KJK Koordinasyonu, yayınladığı mesajda, kapitalist sistemin halkların umudunu kırmaya çalıştığı 21. yüzyılda, Rojava Devrimi’nin umudu yeşertmenin ve yeni yaşamı örmenin adı olduğunu kaydetti.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmadan ve onu özgürlüğüne kavuşturmadan mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan gençler, “Biz Güneş’in çocukları, her zaman buradayız ve yapılan bu zulmün hesabını soracağız” dedi.

- Kurdistan’ın dört parçaya bölünmesi ve 100 yıldır yaşanan soykırım saldırılarına Lozan Antlaşması'nın yol açtığını hatırlatan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Bu anlaşma, bir katildir. Tabii ki bunu imzalayan herkesin sorumluluğu vardır” dedi.

- KCDK-E, Kürt soykırımını başlatan Lozan Antlaşması’nın 100. yılı vesilesiyle 22 Temmuz’da büyük yürüyüşe ulusal birlik ruhuyla katılmaya çağırdı.

- “Gözlerimi açtığımda ben bir tarafta ayağım bir taraftaydı. Bir daha ayağımı göremeyeceğim korkusuyla sürüklenerek ayağıma ulaştım ve dizimin üstüne koydum. Kobanê’ye ulaşana kadar da ayağımı kucağımdaydı.”

- Aşiret mektebinden orduya, Meclis’ten idama uzanan 44 yıllık ömrüyle Hasan Hayri, Mustafa Kemal’i ve devlet geleneğini bilen biridir. Türk-Kürt ilişkileri için söyledikleri ve yaptıkları için ne “hain” ne de “kandırıldı” demek doğrudur.