GÜNDEM 2 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Lozan Antlaşması’nın gelişim süreci, Kürtlerin handikapları ve bundan sonra neler yapılması gerektiğine ilişkin konuşan Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekili Sebahat Erdoğan Sarıtaş, Kürtlerin, Lozan'la uğradıkları haksızlığı hem Türkiye kamuoyuna hem dünya kamuoyuna gerçekçi ve doğru temelde anlatması gerektiğini söyledi.

- 74. Şengal Fermanı'nda kaçırılıp daha sonra kurtarılan kadınların hikayelerinin anlatıldığı  'Zerîlerin direnişi -Güneş kavminin kadın hikayeleri- kitabı çıktı.

- Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, hasta tutsakların ölüme terk edildiğini belirterek, birçok tutsağın cezaevinde gerekli tedavi görmediği ve ölüm sınırında tahliye edildiği için kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiğini söyledi.

- HDP’li belediyeleri gasp eden kayyumların Wan’da tarihi yapıları bilinçli bir şekilde tahrip ettiğini söyleyen HDP Ekoloji Komisyonu Üyesi Mesut Bor, yapıların tarihi dokusunun tamamen yok edildiğini vurguladı.

- KCK, "Kürt özgürlük hareketi olarak sonuna kadar Şengal ve Êzidî halkının yanında olacağız ve Êzidî halkına bu acıları yaşatan katliamcılardan tarihsel hesap soracağız" dedi.