GÜNDEM 20 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin 2021 verilerine göre, hapishanelerde anneleriyle beraber kalan 0-6 yaş arası çocuk sayısı 345. STÖ’lerin raporlarına göre ise, sadece 2015-2018 tarihleri arasında cezaevlerinde anneleriyle kalan çocuk sayısı 2 bin 466 olarak açıklandı.

- Türk devletinin Kurdistan’da sürdürdüğü özel savaş politikalarını sürdürdüğünü belirten Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi'nden Oğuzhan Azbay, neredeyse her mahallede uyuşturucu kullanımının arttırıldığını kaydetti.

- Türk devleti son dönemde Colemêrg ve ilçelerinde OHAL’i aratmayan uygulamalarla katliam, işkence, tutuklama, gözaltı ve doğa katliamına imza atıyor.

- Sincan Y Tipi Hapishanesi’ndeki mutlak tecrit koşullarına karşı 120 gündür açlık grevinde olan abisi Nedim Öztürk için zamanın daraldığına dikkat çeken Meral Halisdemir, “Talebi, şartları daha iyi bir hapishaneye sevk edilmek. 45 kiloya düştü” dedi.

- Şêx Saîd ayaklanmasının savaşçılarından olan Êm Heyd isyandan sonra dağlarda kalarak, mücadelesini sürdürür. Ordu ve çete grupların tüm saldırılarından kurtulan Êm Heyd, uzun süreli direnişi ile Kurdistan dağlarında bir hayalet savaşçıya dönüşür.