GÜNDEM 20 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Medya Savunma Alanları’nda HPG ve YJA Star gerillaların gerçekleştirdiği Newroz kutlamasında konuşan HPG Komuta Konseyi üyesi Rizgar Êrsî “Hepimiz Rêber Apo’ya borçluyuz ve onun fiziki özgürlüğünü sağlayarak bu borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

-Xakurkê’de yoğun kar yağışı altında 2022 yılının Newroz’unu büyük heyecan ve coşkuyla kutlayan gerillalar, “Çağdaş Kawaların verdiği direnişle AKP-MHP rejimi yıkılacaktır” mesajını verdi.

- Zalim Dehaq’ın zulmüne karşı özgürlük ve direniş ateşini simgeleyen Newroz’u bedenleriyle büyüten Kürt kadınlarından Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Bedriye Taş, Nilgün Yıldırım, Sema Yüce ve Elefteria Fortulaki, direniş tarihine yeni bir sayfa açtı. 

- Koma Çiya Üyesi Mehmud Gulo, Newroz’u ve anlamını PKK sayesinde öğrendiklerini belirterek, “Newroz yeni bir atmosfer kazandı. Kısıtlı imkanlarla coşkulu Newroz yaratıldı” dedi.

- PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, herkesin Newroz'unu kutlayarak, "Tüm Kürt gençlerini, kadınlarını, her yaştan halkımızı ve dostlarımızı her alanı Newroz alanı haline getirmeye; Newroz alanlarına akmaya davet ediyoruz" dedi. 

-SYKP Eşbaşkanı Canan Yüce, faşizmden kurtulurken, eski statükonun restorasyonuna takılı kalmamak için Demokrasi İttifakı’nı kurmanın zorunlu olduğunu söyledi.

-Britanyalı Têkoşîn, Öcalan’ın savunmalarını okuduktan sonra Rojava’ya gelme kararı aldığını belirterek, kendisini Rojava’nın bir parçası hissettiğini söyledi.