GÜNDEM 20 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Berxbotan katliamının tanığı ve katliamda katledilen Şehit Metîn’in annesi Naîme Fetah Aqîl, DAİŞ’in yargılanma sürecinde hazır olmak istediğini kaydederek, “DAİŞ, savaşa, katliama tanık olan halkın karşısında yargılanmalı” dedi.

- 2011 yılında Suriye savaşı sırasında 19 Temmuz 2012’de resmi olarak ilan edilen özgür, barışçıl ve sosyalist bir toplum vizyonuyla Ortadoğu ve hatta tüm dünya için gözde bir miras olan Rojava Devrimi’ni sil baştan tüm yönleriyle tanıyalım.

- Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ‘Tasarruf tedbirleri’ genelgesinde son 3 yıllık tasarruf çizelgesi istenen kayyum tarafından gasp edilen Van Belediyesi’nin sıfır tasarruf yaptığı ve 5 milyar TL borcu olduğu ortaya çıktı.

- Geçtiğimiz yıllarda halkın evlerine ve tarlalarına çöken korucu başı Salih Özbek şimdi de Alandeşt yaylasına çökmek için harekete geçti. Köylülerin Çatak Kaymakamına yaptığı itiraz ise ‘O bölgeyi kamulaştıracağız’ denilerek reddedildi. 

- Şêx Saîd’in küçük kardeşi Şêx Abdurrahim, 20 Temmuz 1937’de Bin Xetê (Rojava) alanında beraberinde 17 savaşçı ile Dersim direnişine katılmak için yola çıkar. Bismil ovasında bir ihbar sonucu arkadaşları ile yakılarak katledilir.