GÜNDEM 21 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İsviçreli Parlamenter Dr. Beppe Savary-Borioli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride tepki göstererek, “İmralı’nın koşulları, Nelson Mandela’nın 27 yıl tutsak kaldığı Robben’ın adasının koşullarından çok daha ağır ve serttir” dedi.

- Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Suruç’la tasarlanmış katliamlar zincirinin başladığını belirterek, insanların sokağa çıkmayıp sinerek itirazsız kalmasının hedeflendiğini söyledi.

- İsveç Komünist Partisi Uluslararası Sekreteri Karl Gunnarsson, Türkiye’nin pazarlığı sonrası NATO üyeliğini garantileyen İsveç’in çıkardığı ‘terör yasası’na karşı olduklarını söyledi.

- İktidar, torba yasaya dahil ettiği infaz düzenlemesinin ayrımcılığına işaret eden avukat Elif Taşdöğen, adli cezaların artık caydırıcı olmaktan çıkacağını söyledi. 

-“Koluma bakınca, omuzum ve dirseğimi birbirine bağlayan ince bir derinin sallandığını gördüm. Kolumu o halde görünce kesileceğini anladım. Çok kan kaybediyor, yavaş yavaş kendimden geçiyordum. Direnmek zorundaydım.” (Savaş gazisi Sosin Amed'in hikayesi)