GÜNDEM 22 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısı sonrasında Kurdistan ve Türkiye’nin pek çok kentinde 6-8 Ekim 2014’te yaşanan halk protestoları nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Son bir aylık savaşta Kurdistan Özgürlük Gerillasının en önemli taktiği, savunma amaçlı yürüttüğü saldırılardır. Gerilla güçleri etkili saldırılarla düşmana nefes aldırmıyor.Dilara Nurhaq’ın izlenimleri

- Yahya Madra Türkiye ekonomisinin bağımlılık gibi yapısal bir problemi olduğunun altını çizerken, Erdoğan’ın AKP’nin ilk yıllarındaki neoliberal çizgiye dönmesini ise, onun pragmatist yapısına bağlıyor.

- HDP Wan İl binası önünde yaptığı provokasyonlarla tanınan Nazan Sancar, adeta belediyeye çöktü. Sancar, Ankara’ya yaptığı gezilerin yol parasını bile belediyeden karşılıyor.

- İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) KDP işbirliğiyle Kürdistan özgürlük gerillalarına yönelen saldırıların Kürt'ün 40 yıllık mücadelesiyle elde edilen kazanımlarının yok edilmesine yönelik olduğunu belirtti.