GÜNDEM 22 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Tirbespiyê-Qamişlo yolunda Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş’in katledilmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-  İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şubat ayında alınan ateşkes kararına rağmen Türk devletinin saldırılarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü söyleyen HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, “Gerilla düşmanın tek bir saldırısını cevapsız bırakmayacaktır” dedi.

- Avrupa Demokratik Güçbirliği, Qamişlo Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Yusra Derwêş’in katledilmesini kınayarak “katletmelerle Rojava devrimini teslim alamazsınız” dedi. 

- ‘Çöktürme Planının’ bir döngüsü de devrimin başkenti Qamişlo ile direnişin kenti Kobanê arasında gidip gelen sistematik SİHA saldırıları oldu. 23 Haziran 2020’de başlayan saldırıdan bu yana 181 SİHA saldırısı oldu. 112 öncü ve yurtsever şehit düştü.

- Müzisyen Tal Kravitz, deprem bölgesini gezip çocuklara performanslar sergileyerek, rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunuyor.

- Zîlan fedailiğinin bir çizgi haline geldiğini belirten gerillalar, bu çizgiyi esas alarak bugün de Türk devletinin tüm saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilendiğini söyledi.

- İHD Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat, bu yeni zor süreçte hak mücadelesini daha da yükseltmenin, daha etkin ve donanımlı kılmanın uğraşı içinde olacaklarını söyledi.

- Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kadın intiharlarının politik olduğunu belirterek, “Bu intiharların arkasında iktidarın kadını yoksullaştıran, şiddete açık hale getiren ve nihayetinde yok sayan politikaları var” dedi.