GÜNDEM 22 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Hedef, ülke ve özgürlük sahibi olmak ve sürekli savaşmaktır. Söz böyle verilir ve insan yaşamı için de en değerli olan budur. -ABDULLAH ÖCALAN

-- Medya Savunma Alanları’ndaki hareketli gerilla timleri bir araya gelerek Newroz Bayramı’nı kutladı.

- Her zamankinden daha fazla Önderliklerine yakın olduklarını belirten HPG Komutanı Agit Reşit, “Düşman bizden daha fazla korksun. Rêber Apo’nun fedaileri geliyor. Yılların intikamını alacağız. Önderliksiz yaşamayacağız” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’de dün sabah başlayarak gece geç saatlere kadar kutlanan Newroz’da ‘2022 Newroz’u Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü Newroz’u olacak’ mesajı verildi.-İZLENİM

- Özgürlük Nöbeti Tertip Komitesi, 50. yıl Özgürlük Newrozu’na katılanları selamladı; “2022 yılı Newroz kutlamaları gösterdi ki, Kürt halkı öndersiz yaşamayacaktır” denildi.

- Qamişlolu Cihan Gulo, “Ne Kürtlüğe ne de kadının varlığına ilişkin bir şey bilmiyorduk. PKK ile birlikte sorgulaya sorgulaya kendimizi tanıdık” dedi.

- MKM’nin kurucularından ve Dicle Kültür Sanat Derneği Başkanı Celal Ekin, “Newroz’un anlamına ve ruhuna uygun yaşamayı MKM’ye veren tarihsel bir geçmiş vardı” dedi.