GÜNDEM 23 MART 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, “PKK ile birlikte Newroz, kendi özüne dönüş sağladı, yeniden doğuşu ifade eden gerçekliğine kavuştu” dedi.

-Zap’ta 2022 yılının Newroz’unu büyük heyecan ve coşkuyla kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, “2022’yi zafer yılı yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” mesajını verdi.

-HPG ve YJA Star gerillaları, Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurkê’de 2022 Newroz'unu büyük bir coşku ile kutladı.

-Ukrayna-Rusya arasında yaşanan durumun, tüm dünyanın siyasetini etkileyeceği gibi Kuzey-Doğu Suriye’ye de etkilerinin olacağını belirten Salih Muslim, “Daha az etkilenmek için tedbirlerimizi alıyoruz” dedi. 

-Bursa Bükköy Madencilik'te 17 Şubat 2022’de kontrolsüz bir biçimde patlatılan dinamit nedeniyle yaralanan, önlem alınmasını isteyince de işten atılan Muhammet Mustafa Akçadağ, “Bu maden ocağı en az Soma kadar tehlikeli” dedi.

- Hasta olduğu için işe gidemeyen M. K., daha önceki yıllara ait Newroz fotoğrafı paylaştığı için Başakşehir Çam ve Şakura Şehir Hastanesi tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

-Van’da 4 yıl önce bulunduğu cezaevinden tahliye edilen Zana Timur’un yargılandığı dosyada 4 yıldır iddianame bile hazırlanmamasına rağmen Timur, 4 yıldır olmayan bir dosya kapsamında her hafta sonu karakola giderek imza atıyor.

-Dêrîn Pêşmergesi ve Yazar Raber Reşîd, “Özgürleştirildikten 31 yıl sonra Kerkük’ün yeniden işgal edilmesinin Kürt egemenlerinin kendi aralarındaki iktidar kavgasından  kaynaklandığını söyledi.