GÜNDEM 24 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-  İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye ve Kurdistan’da kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Che Guevara’nın mücadele arkadaşı ve BM İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Jean Ziegler, uluslararası toplumu PKK’nin yürüttüğü Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin yanında saf tutmaya çağırdı.

- 88 yaşında ve yüzde 91 engelli raporu olan ağır hasta tutsak Abdulalim Kaya’nın durumu giderek kötüleşiyor. Oğlu İsmail Kaya, “Cezaevi şartları babamı çok zorluyor. Babam bir an evvel tahliye edilmeli” dedi.

- Şîlan Munzur’un kaleme aldığı ve Newaya Jin gazetesi tarafından basıma hazırlanan “ZÎLAN/ Sosin dağının tanrıçası" romanı, Meyman Yayınları'ndan çıktı.

- Bugün, 29 yaşında hayata veda etmiş, ölümü hala aydınlatılmamış İran Azerisi sosyalist yazar Samed Behrengi'nin doğum günü. 29 yıllık ömrüne 13 çocuk kitabı, sayısız makale ve derlemeler sığdırmış Behrengi'nin kitapları İran'da hala yasak.

- İstanbul’da yaşanan yoksulluk, özellikle bazı mahalle ve semtlerde alenileşiyor. Küçük Pazar da böyle bir yer.

- KESK İstanbul davasında 7 yıl 1 ay hapis cezası alan öğretmen Nazife Onay, “Adil yargılanma hakkımız ihlal edilerek verilen bu karar hak arayanlara bir gözdağı. Ne olursa olsun biz asla biat eden öğretmenler olmayacağız!” dedi.