GÜNDEM 27 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları, buna karşı gerçekleştirilen eylemler ve bunlara bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 29 Haziran 1925 tarihinde idam edilen Şêx Said ve arkadaşlarını anarak, “Şehitlerin anılarına bağlı kalacağımıza ve mücadelelerini zafere ulaştıracağımıza dair verdiğimiz sözü yineliyoruz” dedi.

- Rusya’da sadece iki gün içinde özel paralı birlik olan Wagner, bir ayaklanma gerçekleştirdi. Gazeteci Aykan Sever olaylar durulsa da bu meselenin yansımalarının daha süreceğini ve belirsiz olduğunu ifade ediyor.

- Gerçekleştirdiği fedai eylemle sembolleşen Zeynep Kınacı'yı anan HPG gerillası Azad Tolhildan, “Eylemini büyük bir irade, inanç ve kararlılıkla yaptı. Bugün bizler de Kurdistan dağlarında şehit Zîlan çizgisinde mücadele ediyoruz” dedi. 

- KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutlayarak, tüm halkları inkârcı ve soykırımcı Türk devletine karşı daha örgütlü mücadele etmeye çağırdı.