GÜNDEM 27 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bakur ve Medya Savunma Alanlarında tarihi direnişin sürdüğünü belirten PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, "3 yıldan beri Zap'ı ele geçirmeye çalışıyorlar. Türk devleti artık oraya hakimiyet kuramaz. Kurdistan gerillası kazanacaktır” dedi.

- Dünya hem aşırı sıcaklar hem fırtına ve sellerle boğuşurken, ülkeler hala iklim krizi için üstüne düşenleri yerine getirmiyor. Öte yandan aşrı sıcakların görüldüğü Türkiye’de ise iktidar, iki yıldır direnen Akbelen Ormanlarını ranta kurban ediyor.

- Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP tarafından Wan’da yapılan halk toplantıları sona erdi. HDP Wan İl yöneticisi Mesut Bor, halktan aldıkları eleştiriler ve öneriler ile daha güçlü bir sürece gireceklerini vurguladı.

- 30 yıllık tutsaklık ardından tahliye olan Selahattin Mete, zindanda en çok zorlandıkları dönemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esir alındığı Uluslararası Komplo süreci olduğunu belirterek, “Konu Önderlik oldu mu zindanda hayat durur” dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 579’uncu haftasında Fransa’nın Normandiya bölgesinden gelen üç yurtsever devraldı.