GÜNDEM 28 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları, buna karşı gerçekleştirilen eylemler ve bunlara bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan bayramlaşmalar ve mezarlık ziyaretleri takip edilecek.

- Seçimden sonra Kürt Halk Önderi Öcalan’a, PKK’ye ve demokratik siyasete saldırıların arttığına dikkat çeken Cemil Bayık, “Emek ve Özgürlük ittifakını ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu süreçte Rêber Apo’nun projeye daha fazla sahip çıkmak gerekir" dedi.

-İmralı tecridini eleştiren Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasıyla bütün gazetecilere gözdağı verilmek istendiğine dikkat çeken DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “İşe yaramayacak, yenilecekler; eninde sonunda demokrasi ve barış kazanacak” dedi. 

- Kadın gerillalar, Zîlan çizgisinin, özgürlük ve fedailik çizgisi olduğunu belirterek, gerillanın bu miras ve ruhla direndiğini söyledi.

- Wan sınırında geçim kaynakları ellerinden alınan Avzerk, Axruk, Reşkan, Xirabsorek köylerinin yüzde 70’i boşaldı, boş evlere Afgan mülteciler yerleştirilmeye başlandı.

- Medeni Orak, 22 Aralık 2015’te Nusaybin’de şehadete ulaşana kadar direnen devrimci halk savaşının öncülerindendi. Katılımı, intikamın bilince çıkmış haliydi.

- Rusya’nın çıkarları için Erdoğan'a Rojava Kürtleri üzerinde baskı olanağı sağladığını söyleyen gazeteci Yusuf Karadaş, hem Kürtleri Esad’la uzlaşmaya zorlamak hem de ABD’yi sahada zorlamak için kullandığını söyledi.

- İsviçre'nin Wintherthur kentinde 2 Temmuz günü çocuk festivali düzenlenecek. Festival bir ilki temsil ediyor; zira her şeyiyle çocukların inisiyatifi ve kararıyla gerçekleştiriliyor. CDK-W Eşbaşkanı İsmail Kaya, “Ciddi bir emek verdiler, onları yalnız bırakmayalım” dedi.