GÜNDEM 28 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bir yıldan bu yana Türkiye’nin kimyasal silah kullanımına dikkat çekmek amacıyla eylem halinde olan Xoşnav Ata, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye, bir hapishaneler ülkesi olarak her geçen gün daha çok hapishane yapmakla övünür hale geldi. 2023 Temmuz ayı itibarıyla 2 bin 572 çocuk, Türkiye hapishanelerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunuyor.

- Türk devlet güçleri hemen hemen her gün bir toplumsal eyleme saldırıyor ve eylemcilere aleni bir şekilde işkence yapıyor. Avukat Yağmur Kavak, tüm bu kötü muamele ve işkenceye karşı işkencenin teşhiri, belgelenmesi ve hukuki süreç önemli, diyor.

- 30 yıllık tutsaklığın ardından özgürlüğe kavuşan Selahattin Mete, F Tipi cezaevlerinde tüm baskılara rağmen yoldaşlarıyla paylaşımcı ruhu korumaya çalıştıklarını belirterek, “Eğer direniş olmasaydı bugünlere gelemezdik” dedi.

-Kürt Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün haykırmak amacıyla yarın Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Düsseldorf ve İsviçre’nin Zürih kentlerinde alanlara çıkıyor.