GÜNDEM 29 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Türkiye gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları, buna karşı gerçekleştirilen eylemler ve bunlara bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurban Bayramı vesilesiyle yapılan bayramlaşmalar ve mezarlık ziyaretleri takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve hukuksuzluğun sadece Kürtlere değil, Türkiye demokrasi güçlerine de yönelik olduğunu belirtti.

- ÖHD Genel Merkez yöneticisi Muhittin Muğuç, tecridin Kürtlerin hayatlarına cumhuriyetin kuruluşundan beri girdiğini söyleyerek, “Kürt halkının kurucu ve asli unsur pozisyonundan çıkarıldığı günden beri tecrit uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

- Kurdistanlılar, Lozan Antlaşması’nı gayri meşru görüp reddettiklerini, yıl dönümünde yapacakları yürüyüş ve Kurdistan Ulusal Konferansı ile bir kez daha ortaya koyuyor.

- 1924 Anayasa’sı ile yazılı olarak inkar edilen Kürt halkı, Şêx Saîd ayaklanmasının yenilgisi ile fiili olarak da inkar ve imha politikalarına maruz kaldı. Ayaklanmanın yenilgisi ile Kürtlerin ulusal imha sürecini de beraberinde getirdi. İshak Dursun’un yazısı