GÜNDEM 3 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştirilen hamle kapsamındaki özgürlük yürüyüşleri takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır İmralı’da büyük bir direniş sergilediğini söyleyen HPG-YJA Star gerillaları, “Önderliğe yönelik tecrit devam ettikçe gerillaların hamleleri de sürecektir” dedi.

- Paris Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (EHESS) Profesörlerinden Hamit Bozarslan, 7 Ekim’de Hamas’ın El Aksa Tufanı adı altında yaptığı saldırıların ardından başlayan İsrail’in Gazze savaşını ve bu savaşın yansımalarını ANF’ye değerlendirdi

-PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, hakları gasp edilmiş, katliamlardan geçirilmiş, yok sayılmış bir halkın evlatları olarak zalimlere karşı boyun eğmeyip dik duracaklarını söyledi.

- Afganistan’dan kaçmak zorunda kalan Samira Sharifi, “Bir sabah meydanda zorla evlendirildiği bir adamın üçüncü eşi olmayı reddettiği için bir kadın yakılacak ve yine dünya buna şahit olacak. Kadına yönelik ağır şiddet tüm dünyanın sorunudur” dedi.

-Erdemli’de mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan üç Kürt çocuk, jandarmalar tarafından gözaltına alındı, cep telefonlarındaki yazılamadan dolayı işkenceye maruz kaldı. Bir ay sonra da polis alıp işkence etti.

-Serxwebûn’un 505’inci sayısı “Savaşta İnisiyatif Gerillada, Gerilla Yenilmez Olduğunu İspatlamıştır” manşetiyle çıktı.