GÜNDEM 30 HAZİRAN 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 30 Haziran 1996 tarihinde Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan) için gerçekleştirilen anma etkinlikleri takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Şêx Said Derneği, Şêx Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin tespiti için açtığı dava arşivlerde bilgi ve belge bulunmadığı iddiasıyla reddedildi. Şêx Said ile birlikte idam edilen Şêx Şemsettin’in cenazesi ise 1930 yılında ailesine verilmişti.

- Kara faşizm karşısında Zîlan duruşundan başka alternatifin olamayacağının altını çizen YJA Star Komuta Konseyi Üyesi Pelşîn Koçgirî, “Biz YJA Star olarak, Zîlan komutanımızın güçlü savaşçıları olmaya devam edeceğiz. Bütün kadınlara ve halklara umut ışığı olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

- 1996'da Dersim’de fedai eylem yapan Zîlan’ı anan YJA Star Askeri Konsey Üyesi Eylem Ronî, “Heval Zîlan, düşmana karşı nasıl bir çizgide mücadele edilmesi gerektiğini, soykırım saldırılarına karşı nasıl savaşılacağını, eylem yapılacağını gösterdi" dedi.

- Asya bir Türk, Thomas bir Alman, Diyako bir Kürt... Üçünü bir araya getiren, taşıdıkları insani öz ve bu öze bağlılığın gereğini yerine getirme istemi. Onlarınki halkların yücelişinin hikayesidir.

- KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil, kamu emekçilerine Temmuz’da yapılması beklenen zamların ceplerine girmeden girmeden buharlaştığını söyledi.

- Sendikaların çok fazla eleştiri aldığı böylesi bir dönemde Dev Yapı-İş Sendikası ile İnşaat İş Sendikası ortak birçok eyleme imza atıyor. Ortak fiili grevler ve eylemler yapan iki sendika birçok kazanım da elde ediyor.