GÜNDEM 30 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin gün geçtikçe daha da ağırlaştırıldığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Herkes için, her alanda en önemli gündem Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü olmalıdır” dedi.

- KCK Halklar ve İnançlar Komitesi, Muharrem Orucunun sona ermesi vesilesiyle yayınladığı açıklamada, bütün Alevileri zulme karşı demokrasi mücadelesi içerisinde Hüseyini duruş göstermeye çağırdı.

- Zorava Belediye Meclis üyesi Dilşad Biro, Şengal’in askeri ve öz yönetimini oluşturduğunu belirterek, “Kimsenin yardımına ihtiyaç duymuyoruz. Askeri gücümüz var. YBŞ, YJŞ ve Êzîdxan Asayişi bizi savunuyor. Biz öz gücümüzle başaracağız.

- HDP MYK üyesi Elif Bulut, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin halkla buluşmaları ardından Ağustos ayında çalıştay ve konferanslar sürecinin başlayacağını söyledi. Ayrıca HDP fikriyatını yansıtan bir tüzük ve bir isimle yenilenmeye gidileceği bilgisini verdi.

- DEDAŞ işçileri, haksız yere işten çıkarıldıkları ve açlık sınırının altında maaşlarla çalıştırıldıkları için greve gittiklerini söyleyerek, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini vurguladı.

- Wan'ın Qelqelî (Özalp) ilçesinde 33 köylünün kurşuna dizildiği katliamının üzerinden 80 yıl geçti. Katledilenlerin torunları, devletin katliamdan ötürü özür dilemek yerine azmettiren Mustafa Muğlalı’yı ödüllendirdiğini söyledi.