GÜNDEM 31 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri toplanacak.

- Tuana Gençer, yeni infaz yasasıyla, kadın katilleri, tecavüzcüler ve istismarcılar için af çıkarılacağına dikkat çekti. Faillerin, cezasızlık politikaları ve söylemlerle desteklendiğini ifade eden Gençer, buna karşı mücadele edeceklerini söyledi.

- İktidar en düşük memur maaşını 22 bin TL civarına çıkardı fakat devletle eşit olması gereken vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanları, hala ne kadar zam alacaklarını ya da devletle eşitlenip eşitlenmeyeceklerini bilmiyor.

- PKK’nin öncü kadrolarından Viyan Soran’ın 2006 yılında gerçekleştirdiği eylemden çok etkilenen ve 2008 yılında gerilla saflarına katılan Adar Amed, Kurdistan’ın sembolleşen yiğit YJA-Star komutanlarından biri oldu.

- 18 Ağustos 2022’de Türk devleti tarafından katledilen 5 kız çocuğuna atfen “Azadî Ji Zarokatiyê Destpê Dike’”sloganıyla etkinliklerini düzenleyen çocuk tiyatrosu, ağustos ayında 14 oyunla sahne alacak.