GÜNDEM 4 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  bir mücadele ışığı olduğunu söyleyen YJA Star gerillası Zinarin Botan ve HPG gerillası Rüstem Botan, Önder Apo’ nun Ortadoğu sınırlarını aşan paradigmasının tüm halkların geleceği için en iyi çözüm olduğunu belirtti.

- 6 Şubat depremleri üzerinden bir yıl geçti. AKP ve MHP iktidarı, mümkün olmadığı halde bir yılda konutlar yapacağız diye sözler verdi; fakat geçen sürede yapacağız denilen 317 bin konutun bile ancak yüzde 13’üne başlandı.

- Barzaniler ve KDP bu pratikleriyle bölge halkına teslimiyeti ve işbirlikçiliği dayatıyorlar. Fakat aksine bölge halkı işgal harekatına karşı direniyor ve bunun en somut simgesi de kahramanca savaşıp şehit olan Dêreluklu gerilla Helmet’tir. Kurtay Serhat’ın analizi

- Maraş depreminde Hacı Ömer Apartmanı’nda ablası ve yeğenini kaybeden Nursel Tanrıverdi, sorumluları ‘tali kusurlu’ olarak aklayan bilirkişi raporunun yenilenmesini ve tahliye edilen Tevfik Tepebaşı’nın tutuklanmasını istedi.