GÜNDEM 4 AĞUSTOS 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Cûdî Dağı ve çevresinde 26 Temmuz'da başlayan ve 4 gün devam eden yangınlarda yüzlerce hektarlık orman zarar gördü. Yeşiller Sol Parti vekili Mehmet Zeki İrmez, yangınların önüne geçmek için toplumsal bir direniş hattı örülmesi gerektiğini ifade etti.

- Akbelen Ormanı’nda Limak-İçtaş ortaklığında doğa katliamı sürerken, nöbet alanının yanı başındaki arazisi işgal edilen köylü Güleren Demir, “Burası bizim ekmek kapımız. Cenazem de çıksa şirkete toprağımı vermeyeceğim” dedi.

- 2023 yılı Kobanê kenti için sanatla dolu bir dönem oldu. Yekta Tiyatro Grubu, atölye çalışmalarından tiyatroya kadar birçok kültürel etkinlik düzenledi.

- Özellikle Kurdistan’da son yıllarda sayıları artan Dini İhtisas Merkezlerinde okuyan gençlere her türlü baskı yapılıyor. Adeta esir kampı uygulamaları olan bu merkezlerde din yerine AKP militanı yetiştiriliyor.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı ön saflarda direnen gerilla Ali Tolhildan, şehit düştüğü ana kadar da Metîna alanının birçok yerinde fedakarca savaştı.