GÜNDEM 4 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye’deki muhalefeti eleştiren PKK Merkez Komite Üyesi Helin Umit, “Konu Kürt sorunu, Kürtlerin varlık ve özgürlük problemi, bunun üzerine mücadele edenlerin durumu olunca hemen AKP'den daha kötü pozisyon alıyorlar” dedi.

- Gazeteci Sinan Aygül, Türkiye ve Kurdistan’da gazetecilik yapmanın ateşten gömlek giymek gibi olduğunu belirterek, "Burada basın özgürlüğünden bahsetmek imkansız bir şey. Ne yazık ki bu ülke, gazeteciler için bir cehennem” dedi.

- Wagner'in çalışmalarına dair kanıtlardan ilk olarak 2014 yılında bahsedildi. İsyan ise Moskova'dan 200 kilometreye ulaşmayan PMC savaşçılarının geri dönüp eğitim kamplarına gitmeleriyle sona erdi.

- Ekonomik kriz, yurttaşın ve esnafın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Wanlı, esnaf kriz nedeniyle iş yapamaz hale gelirken yurttaşlar ise ekonomik, işsizlik ve yoksullukla evine ekmek alamaz hale geldi.

- Hatay’ın Samandağ ilçesinde belediye, 6 Şubat depremlerinden önce hazırlanan imar planını hiçbir değişiklik yapmadan yeniden askıya çıkardı.

- Bir zamanlar Wanlıların tüm kendi ve Van Gölü’nü izlediği seyir tepesi şimdi beton bir alana dönüştü.

- Newala Qesaba’daki inşaat, Sêrt (Siirt) halkı ve sivil toplum örgütlerinin itirazına rağmen bitmek üzere.