GÜNDEM 6 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Dört parça Kürdistan’da çeşitli siyasi partilerin olabileceğini ancak ulusal birlik söz konusu olunca herkesin beraber hareket etmesini gerektiğini vurgulayan YNK temsilcisi Newzad Kareem, Kürtlerin ulusal birlik için geç bile kaldığına dikkat çekti.

- AKP’nin seçim vaadi olan memur zammına, seyyanen ödeme yani ek ödeme getirmesinin aslında bir aldatmaca olduğunu ifade eden TİS uzmanı İrfan Kaygısız, vergi artışlarıyla da ücret zamlarının bir şekilde geri alınacağını söyledi.

- Devletler, devrimci fikirleri ve devrimci önderleri sadece silahla yok etmezler, toplumla arasında oluşan bağı koparmak için devrimci önderlerin isimlerini dahi unutturma ya da içini boşaltma çabasına da girer.

- Kütahya KMK Madencilik’te rahatsızlanan arkadaşlarının hastaneye kaldırılmamasını 1 günlük iş bırakma eylemiyle protesto ettikleri için işten atılan işçilerin açtığı iade davasında bilirkişinin de patrondan yana rapor hazırladığı ortaya çıktı.

- Türk devletinin Kürt halkına soykırım saldırılarının her alanda devam ettiğini söyleyen Goran Hareketi temsilcisi Meran Merawdali, “Elimizdeki belgeleri ortaya çıkararak, Türk devletinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayabiliriz” dedi.

- PKK'nin kurucu kadrolarından ve Büyük Ölüm Orucu Direnişi'nde 12 Eylül'de şehit olan Mehmet Hayri Durmuş'un Diyarbakır Zindanı'ndayken kaleme aldığı yazı ve mektuplar Serxwebûn yayınları tarafından kitaplaştırıldı.