GÜNDEM 7 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştirilen yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Uluslararası Komplo’yu gerçekleştirenlerin varlık gerekçelerini ortadan kaldıran bir paradigma ortaya koyarak, onlardan tarihin en büyük intikamını aldığını vurguladı.

- Özgürlük Yürüyüşü’nde yer alan DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, “Tecridin kırılması demek, tüm savaş eksenli politikaların sonlanması demek. Tecridin kırılması tüm halklar için bir barışın, eşitliğin, özgürlüğün inşa edilmesi demektir” dedi.

- Jineoloji Akademisi’nden enternasyonalist Nora Merino, “Önder Apo’yu savunmak, tarihi bir sorumluluk ve uluslararası bir meseledir. Rêber Apo’nun fizik özgürlüğü, bizim özgürlüğümüzdür” dedi.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasına ve çözüm perspektifine işaret eden DEM Parti PM Üyesi Bülbül, “Tecrit, kamusal haklarımıza, siyasal demokratik haklarımıza saldırıdır” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ecevit Alkan, bir yıl geçmesine rağmen depremde kaybolan insanların bulunmasına dair hiçbir faaliyetin yürütülmediğini söyledi.

- YPJ'nin kararlı duruşu, iddiası ve toplumsal dönüşüm çabası, insanlık onuruna saygılı bir geleceğin mümkün olduğunu; DAİŞ'in acımasız insan sömrüsü ise en karanlığı gözler önüne seriyor.