GÜNDEM 7 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KNK Dışilişkiler Komitesi Eşsözcüsü Nilüfer Koç, Lozan Antlaşması’nın kadınlar açısından da soykırımı ifade ettiğini söyledi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’nin Hesekê kentinde Lozan Anlaşması konulu uluslararası çalıştay, ikinci gününde devam edecek.

- Gıda enflasyonunda dünyada 10’uncu sırada olan Türkiye, tarım politikalarını büyük oranda merkezileştirdi. Planlı tarımın bile tek adam rejimine bağlandığını söyleyen HDP’li Rıdvan Turan, tarım politikalarını eleştirdi.

-Şehîd Doğan savaş tünellerinde bir an bile ikircikliğe düşüldüğüne, moralsizlik yaşandığına ve zaferden şüphe duyulduğuna tanık olmadık. Şerzan, 15 ay boyunca burada direndi, düşmanın kullandığı taktik nükleer bombayla şehit oldu.

- Kürt çocuklarının maruz kaldığı hak ihlallerini görünür kılmaya çalışan Rengârenk Umutlar Derneği, baskı ve tehditlere rağmen psikososyal destek çalışmalarına ve hak savunuculuğuna devam ediyor.

- Yunan hükümeti, NATO toplantısı öncesi Türkiye’nin yıllardır hedef aldığı Lavrio Kampı’nı kapattı. Dayanışmayla ayakta duran kamp, yüzlerce polis tarafından basıldı. Operasyonu kınayan Kürtler, kampın Türkiye ile pazarlık sonucu kapatıldığını söylüyor.

- AKP tarafından gasp edilen Artemêt (Edremit) Belediyesi'nde 180 personel olması gerekirken son bir yılda bu rakam 430’a yükseldi. Yeni 250 personel tamamen torpillilerden oluşuyor.