GÜNDEM 8 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Avrupa ve Kurdistan’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen yürüyüş eylemleri takip edilecek.

- Uluslararası Komplonun 25. yıl dönümü vesilesiyle konuşan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta: “25 yıldır komplocu güçlerin yapmadığı bir şey kalmadı ama istedikleri sonucu alamadılar. Komplocular hedeflerine ulaşamadı ama hala vazgeçmediler” dedi. 

- “Abdullah Öcalan’ özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası sözcüsü Hatip Dicle: "Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebi, Türkiye’yi tıpkı Mandela’nın özgürlüğüne karşı çıkan dönemin Güney Afrikası ve onun Başkanı De Klerk gibi yalnızlaştırdı. Türkiye ya Önder Öcalan’ın özgürlüğünü kabul edecek ya da daha çok yalnızlaşacak" dedi.

- Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, "Biz hem kendi özgürlüğümüz hem de Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için bu mücadeleyi yürütüyoruz. Tecrit sonlandığında demokratik çözüm gelişecek" dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG’nin Arap gerillalarından Rênas Cûdî, özgür bir yaşam için PKK saflarında mücadele ettiklerini belirterek, “Hiç kimse halklarımızın iradesi karşısında duramaz” dedi.

- Depremde iki kızıyla eşini kaybeden ve 6 Şubat’ta Antakya’da Çocuk Hakları Derneği’ni kuran Mümtaz Gövce, “Günlerce enkaz altında yardım bekleyen kızımın çabası adına tüm çocukların haklarıyla yaşaması için mücadele edeceğim” dedi.