GÜNDEM 9 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilen uzun yürüyüşler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunarak, “Mücadelemiz Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü mutlaka sağlayacaktır” dedi.

- Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda olan Ramazan Demir, “Önderliğin özgürlüğü, tüm toplumun özgürlüğü demektir. Özgürlüğünü sağlamak için İmralı zindanının kilidini kırmamız gerekir” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 isim hakkında Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Kobanê Davası devam edecek.

- 2023 yılında gerillanın her yerde eşi benzeri olmayan bir direniş sergilediğini söyleyen HPG gerillaları Andok Gabar ve Rênas Cûdî, yeni dönemde daha güçlü eylemlerle Türk devletinin saldırılarını boşa çıkaracaklarını belirtti.

- DEM Parti PM Üyesi Ünal Yusufoğlu, yerel seçimlerde kader belirleyenin Kürt halkı olacağını vurgulayarak, Üçüncü Yol siyasetini her yere taşıyacaklarını ve Kürt halkının taleplerini esas almayanlarla işbirliği yapmayacaklarını söyledi.

- Etik ve estetik üzerine tartışmaların önemine vurgu yapan KJK Koordinasyon Üyesi Çiğdem Doğu, "Oradan politika üretmeliyiz, örgütlü mücadele yürütmeliyiz, orada kendi öz savunmamızı yapmalıyız. Bana göre en güzel kadın budur" dedi.

- SES Amed Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, AKP-MHP iktidarının yanlış politikalarından dolayı sağlık sisteminin çöktüğünü, halkın sağlık hizmetlerine erişemediğini söyledi.