GÜNDEM 9 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için bugün başta Paris olmak üzere birçok merkezde anma etkinlikleri düzenlenecek.

- PKK’nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız’ı anlatan PAJK Koordinasyon üyesi Ayten Dersim ve PAJK Meclis üyesi Tekoşin Ozan, “Sakine arkadaşın kavgası hepimizin kavgasıdır, kavgayı büyütmeliyiz” mesajını verdi.

- TJK-E’den Zeynep Karakoçan, Paris katliamlarının çok boyutlu ideolojik, siyasi, askeri, sosyal ve psikolojik amaçlı olduğunu söyledi.

- Sakine Cansız’ın adını bir dergide gördüğü fotoğrafıyla duyan Salîm Omer, kadın gerillaları Sakine Cansız ile tanıdı.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Asgari ücrete yapılan zammın enflasyon oranlarının ve açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Amedliler, hükümetin halkı açlığa mahkum ettiğini kaydetti.