GÜNDEM 9 TEMMUZ 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- İmralı işkence rejiminin uygulayıcılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik zehirleme ve ölüm tehditlerine karşı yapılacak eylemler takip edilecek.

- Sezai Temelli, Merdan Yanardağ’ın TV programında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için sarf ettiği sözlerle gündeme gelen İmralı tecridinin hızla gündemden düşmesine ve meselenin başka taraflara sıkıştırılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

- 1925'te Cenevre'de kimyasal silah kullanımı güya yasaklandı. Ama bu sözleşme, söz konusu Avaşîn, Zap ve Metîna alanları olunca toz olup iktidar rüzgarıyla uçup gitmiş durumda.

- Halkın, toplumsal mücadelenin sözcülüğünü yapan bir parti istediğini belirten Yeşil Sol Parti MYK üyesi Ahmet Asena, partisinin bu anlamda toplumsal muhalefetin sözcüsü olmaya devam edeceğini vurguladı.

- Tutsakların sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışan Rojeva Zindanan editörlerinden Müslüm Aslan, “Zindandaki keyfiyet ve işkenceler, toplum suskunluğunun gölgesinde büyüyor” dedi.

- HPG komutanlarından Serhad Jîhat, şehit düşen Alman gerilla Azad Şerger’in kendisini PKK’de bulduğunu, çünkü PKK’yi insanlığın kurtuluş yolu olarak gördüğünü söyledi.

- Wan ve ilçelerinde rant amacıyla yapılan baraj, gölet ve HES’ler, doğa katliamına neden oluyor.