Galatasaray Meydanı’na yürüyen 18 kişi gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri, polisin abluka ve engellemesine rağmen Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Polisler 18 kişiyi gözaltına aldı.

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylem, 954’üncü haftasında Galatasaray Meydanı’nda sürdü.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen polis ablukasında olan Galatasaray Meydanı’na yürüyen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, tüm baskı ve engellemelere rağmen eylemlerine devam ediyor.

Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, AYM’nin “ihlal” kararı ardından 14’üncü haftada Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Burada Cumartesi Anneleri ve hak savunucularını engelleyen polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltı sonrasında açıklama yapmak isteyen milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Ahmet Şık, polis tarafından engellendi. İki milletvekilini ablukaya alan polis, görüntü almak isteyen gazetecileri ise darp etti. Darp edilen Cem TV muhabiri Dilan Şimşek yere düşerken, bir polis Artı TV muhabiri Umut Taştan’ın boğazını sıktı.

Gözaltına alınanlar şunlar: Hanife Yıldız, İkbal Eren, Mikail Kırbayır, Maside Ocak, Besna Tosun, Hasan Karakoç, Ali Tosun, Eren Keskin, Leman Yurtsever, Cüneyt Yılmaz, Oya Ersoy, Gülendam Özdemir, Nimet Tanrıkulu, Ümit Biçer, Hayrettin Pişkin, Ezgi Çetin, Şifa Nur Çetin, Ömer Kavran.