Gaspçı kayyumların amacı geride bir enkaz bırakmak

Yerel seçimler öncesi gaspçı kayyumlar, seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan HDP’ye enkaz devretmek için elinden geleni yapıyor.

Yaklaşık 5 milyar TL borçlanan Van Büyükşehir Kayyum Belediyesi yönetimi, tüm kamu kurumlarını peşkeş çekiyor, işe alımlarda ise tam bir usulsüzlük söz konusu.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olan Gülşen Orhan, yeğeni Afgan Orhan’ı belediyede özel kadro ile işe aldırırken, İmar Daire Başkanı Sinan Özdemir, eşini Özel Kalem Müdürü olarak torpille işe sokmayı başardı. Belediye Genel Sekreter Yardımcısı olan Fazıl Tamer de oğlu Yusuf Tamer’i Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na müdür olarak terfi ettirdi. Bununla yetinmeyen Tamer, diğer oğlu Yusuf Tamer’i de Ulaşım İşlerinde Şef yaptı. Tamer ayrıcı gelini ve damadını da işe aldırdı. Fazıl Tamer, HDP il binası önünde her hafta provokasyon eylemi yapan grubun başını çeken Nazlı Sancar’ın da dayısı oluyor. Tamer, Sancar’ın yaptığı provokasyonlara ödül olarak oğlunu ve gelinini işe aldı.

GASPÇI ZORLUOĞLU’NUN TRABZONLU AKRABASINA ÇİFTE MAAŞ

Wan’da kayyum olduğu sırada ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen eski kayyum Murat Zorluoğlu’nun yakın koruması Muhammet Karaahmetoğlu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yanı sıra başka bir müdürlüğe de bakarak çifte maaş alıyor. Sosyal medya hesaplarından açıkça HDP düşmanlığı yapan ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne hakaretler yağdıran Personel Daire Başkanı Mehmet Sedat Ünal, bunun dışında BELVAN şirketi müdürlüğü ve encümen üyeliği görevleri olmak üzere 3 maaş alıyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atanan kayyum Murat Zorluoğlu’nun yakın koruması ve aynı zamanda Trabzon’dan akrabası olan Muhammet Karaahmetoğlu, belediyenin 100 bilgisayarını İş-kur Müdürlüğü'ne, 100 bilgisayarını Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne, 100 bilgisayarını da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Trabzonlu Karaahmetoğlu, bu kurumlara 50 adet güvenlik kamerası da satın aldı. Diyanete bağlı İl Müftülüğünün çay ve şeker ücretini de Karaahmetoğlu’nun başında bulunduğu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ödüyor.

Amaç HDP’ye enkaz bir belediye devretmek ve belediyeyi kazandığı taktirde hizmet etmesini engellemek.