Gazeteciler Gök ve Oruç hakkındaki iddianame gönderildi

Nisan ayı sonunda tutuklanan gazeteciler Abdurrahman Gök ve Mehmet Şah Oruç hakkında hazırlanan iddianameler mahkemeye gönderildi.

Tutsak Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Abdurrahman Gök ve gazeteci Mehmet Şah Oruç hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Oruç hakkında iddianame, Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne; gazeteci Abdurrahman Gök'ün iddianamesi ise 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Her iki mahkemenin iddianameleri kabul ettiği bildirildi. Mahkemelerin, gazetecilerin tutsaklık durumunu değerlendirmesi bekleniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında 25 Nisan'da birçok eve baskın düzenlenmişti.

Baskınlarda  gözaltına alınan MA Editörü Abdurrahman Gök, JINNEWS Muhabiri Beritan Canözer ile gazeteciler Mehmet Şah Oruç, Mıkail Barut ve Remzi Akkaya, "örgüt üyeliği” iddiasıyla 27 Nisan’da tutuklanmıştı.

Canözer’in iddianamesi de bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, tahliyesine karar verildi.