Türk polisi 'Suruç için adalet' diyen gençlere saldırdı

Pîrsûs Katliamı’nın 8’inci yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy sokaklarında yürüyüş gerçekleştiren gençler, Türk polisinin saldırısına uğradı, onlarcası ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Gençlik Örgütleri, Pîrsûs Katliamı’nın 8’inci yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirmek isterken, engellendi. Bunun üzerine Gençlik Örgütleri, Kadıköy’ün birçok noktasında yürüyüş gerçekleştirdi.

“Suruç için adalet, herkes için adalet” pankartıyla ve “Suruç’u unutma unutturma” sloganıyla Marmaray’ın Ayrılık Çeşmesi durağından Süreyya Operası’na yürüyüşe geçen onlarca genç, Türk polisinin saldırısına uğradı. Polisin yoğun saldırısıyla karşılaşan pek çok genç burada ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Kadıköy Rıhtım’da da buluşan onlarca genç yolu trafiğe kapattı. Ardından gelen polis ekipleri gençlere saldırarak, ablukaya aldı. Abluka esnasında konuşan bir genç, “Katliamın ardından geçen 8 yıla rağmen katiller yargılanmadı. Bizler Suruç için adalet istemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Polisin ablukaya aldığı onlarca genç, ters kelepçeyle gözaltına alındı. 

ÇOK SAYIDA KENTTE ANMA

Pirsûs Katliamı’nın katliamın 8'inci yıl dönümü dolayısıyla Colemêrg, Wan, Ankara, Mersin ve İzmir’de de açıklamalar yapıldı. Katillerin cezasız kalmaması istenen anmalarda, adalet talebi yinelendi.

İzmir’de Alsancak İskele’ye yürüyerek denize karanfil bırakmak isteyen sosyalist gençlik örgütleri üyelerine de polis saldırdı. Çok sayıda genci işkenceyle gözaltına alan polis, ara sokakları da ablukaya aldı. Gençler polis saldırısının ardından Gündoğdu Meydanı'nda toplanarak denize karanfil bıraktı. Gençler mücadelelerinin devam edeceği mesajını verdi.