'15 Ağustos ruhuyla Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız'

Gerillalar Sema Silav ve Kerim Botan, "15 Ağustos ruhuyla Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamak istiyoruz. Biz Önder Apo ile özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz" dedi.

Medya Savunma Alanlarında YJA Star Gerillası Sema Silav ve HPG Gerillası Kerim Botan 15 Ağustos Atılımının 39’inci yıl dönümünden vesilesiyle ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

HPG Gerillası Kerim Botan, 15 Ağustos Atılımını Kürt tarihinde büyük bir diriliş bayramı olarak değerlendirerek, “Başta Önder Apo olmak üzere, Kurdistan devrim şehitleri, halkımız ve halkımızın özgürlüğü için savaş cephelerinde düşmana karşı kendilerini siper eden arkadaşlarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

15 AĞUSTOS KÜRT HALKININ BAŞARISININ BAYRAMIDIR

Gerilla Botan, 15 Ağustos Atılımının Kurdistan halkının başarısının bir bayramı olduğunu söyleyerek, “15 Ağustos PKK ruhunun dirilmesidir bizim için. PKK’nin bugün geldiği seviye 15 Ağustos’ta başlayan diriliş hamlesi ile başarılmıştır.  O günden başlayan ilk hamle bugüne kadar gelmiştir. Tüm başarılar halkımızın özgürlüğü içindir. 15 Ağustos hiçbir zaman unutulmamalıdır. 15 Ağustos insanların duygu dünyasında yerini almalıdır. Yine bugün savaş cephelerinde bulunanlar Egîd ve Zilan’ların izinde olan savaşçılardır.  15 Ağustos’u ruhunu başarıya götüren kişilerdir. Bu arkadaşlar bu yolu devam ettiriyor. Başarıya ulaştıran savaşçılardır. Bu vesile ile savaş cephelerinde bulunan arkadaşlarımıza ve halkımıza başarılar dilerim” diye konuştu.

15 AĞUSTOS RUHUYLA ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

YJA Star Gerillası Sema Silav’da 15 Ağustos Atılımı ile ilgili şunları söyledi: “Önder Apo ve devrim şehitleri başta olmak üzere tüm yurtsever halkımız ve savaşçı arkadaşlarımızın bayramını kutluyorum. 15 Ağustos Atılımı hem hareketimiz için hem de halkımız için önemli bir adımdı. Sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için yeni bir yaşamdı. Halkımız için bir uyanış ve kendini tanımasına vesiledir. Halkımız ve hareketimiz bugün o ruhu yaşatıyor. Savaş cephelerinde bu ruh ortaya konulmuş. Hem gerillalar olarak hem hareket hem de hareket olarak 15 Ağustos ruhuyla Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlamak istiyoruz. Biz Önder Apo ile özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bizim iddiamız budur ve bunu başaracağımıza inanıyorum.”