Gerilladan Zap ve Metîna’da çok sayıda eylem

Kurdistan Özgürlük Gerillaları, Zap ve Metîna’da bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3 mobesse ve 1 dron imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Metîna bölgesi;

8 Haziran saat 14:30’da Girê Bamernê’deki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

8 Haziran saat 08:28’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

8 Haziran saat 16:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

8 Haziran saat 16:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve çalışmaları durduruldu.

9 Haziran saat 10:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalcilere ağır silahlar ile müdahale edildi ve çalışmaları durduruldu.

9 Haziran saat 18:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 dron ferdi silahlar ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

10 Haziran saat 02:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

8 Haziran saat 11:40 ve 17:22’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize doğru ilerlemeye çalışan işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu.

9 Haziran saat 12:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimize gönderilmeye çalışılan 1 köpek etkisiz hale getirildi. Ayrıca 1 fener ve 1 kafa kamerasına el konuldu.

9 Haziran saat 17:20’de Girê FM Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler sabotaj taktiği ile hedeflenerek vuruldu. Eylemden sonra işgalcilerin çalışması durduruldu.

9 Haziran saat 22:20’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi suikast taktiği ile vurularak imha edildi.

9 Haziran saat 15:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

9 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

8 ve 9 Haziran’da Xakurkê bölgesinin Lolan, Kolît alanları 2 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Bazê, Bêşîlî Direniş Alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere toplam; 7 kez savaş uçakları ile bombalandı.”