Gökkan'dan Ahrar Şarkkiye komutanı hakkında suç duyurusu

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, Hevrin Xelef'in de katillerinden olan Ahrar Şarkkiye çetesinden Ebu Hatim Şakra hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Tevgera Jinen Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Ahrar Şarkkiye çetesinin komutanı Ebu Hatim Şakra’ya ilişkin suç duyurusunda bulundu. Gökhan, suç duyurusu dilekçesinde, Ebu Hatim Şakra’nın Kürt Siyasetçi Hevrin Xelef başta olmak üzere birçok katliamın sorumlusu olduğunu belirtti.

Şakra’nın Türkiye’deki Artuklu Üniversitesi'nden mezun olduğuna dikkat çeken Gökkan, “Artuklu Üniversitesi, bu örgüt yöneticisinin Türkiye’deki faaliyetlerine devam ediyor olmasında etkisi ve yetkisi olan ve yakın zamana kadar Millî İstihbarat Teşkilatı başkanlığı yapmış Hakan Fidan, diğer MİT görevlileri, bu suçluları koruyan kollayan tüm kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Gökkan, bu çetenin ve destekçilerinin karıştığı suçların ağır savaş suçlar kapsamına girdiğini ve savcılıkların bu suç ve suçlulara karşı harekete geçme görevi olduğunu kaydetti.

Ahrar Şarkkiye, Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrin Xelef başta olmak üzere pek çok sivilin infazıyla suçlanıyor. ABD Hazine Bakanlığı Temmuz 2021 tarihinde, çeteyi işlediği suçlardan dolayı yaptırım uygulananlar listesine alındı.

 Ebu Hatim Şakra, Artuklu Üniversitesi’nden Ahmed İhsan Fayyad el-Hayes ismi ile kayıt yaptırdı ve 6 Haziran'da mezun oldu.