Gültan Kışanak: Siz kimsiniz de beni yargılıyorsunuz?

Kobanê Davası’nın duruşmasında konuşan tutsak Siyasetçi Gültan Kışanak, "Siz kimsiniz, beni yargılıyorsunuz" dedi.

108 isim hakkında açılan ve 18 siyasetçinin tutsak yargılandığı Kobanê Davası'nın duruşmaları Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülüyor. Tutsak siyasetçiler, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın yanı sıra çok sayıda hukuk ve sivil toplum örgütü temsilcisi duruşmayı izledi.

Avukat Cihan Aydın, Gültan Kışanak'ın Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan kimi haberler gerekçe gösterilerek dosyaya dahil edildiğine işaret ederek, "Haberlerin bir soruşturma tutanağına bağlanıp bağlanmadığı mutlak suretle araştırılmalı. Ayrıca dosyaya eklenen 8 ANF haberine dair müvekkil hakkında bir fezleke hazırlanıp hazırlanmadığını da Meclis’ten sorulmasını talep ediyoruz” dedi.

'BU DAVANIN 3 ANA KONUSU VAR'

Kandıra Cezaevi’nden duruşmaya katılan Gültan Kışanak, davanın 3 ana konusu olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Biri Kürt sorunu, ikincisi kadınların özgürlük sorunu. Bu davada kadınların özgürlük mücadelesi suçlama konusu yapılmıştır. Üçüncüsü ise bu dava demokratik siyaseti ortadan kaldırmaya dönük bir amaç güdüyor" dedi.

Gültan Kışanak, şöyle dedi:

"Benim savunamayacak hiçbir faaliyetim yoktur. Hayatımda kimseye bir fiske vurmamış, kimseyi suça teşvik etmemiş bir kadınım. Siz kimsiniz, beni yargılıyorsunuz?

Yasa açık. En uzun tutukluluk süresi 7 yıldır. Siz iki aylık tutukluluk süresi yazıp bunu boşa çıkarmaya çalıştınız. Belgeleriyle ispatladık. ‘3 yıldır yargılama yapıyorsunuz. Beni bu yargılamaya ne zaman dahil ettiniz’ diye soruyoruz. Buna bile cevap veremiyorsunuz. Gayet de iyi biliyorsunuz ama AKP-MHP otoriter rejimin kara propagandasına bir hukuk kılıfı giydirmek için uğraşıyorsunuz. Seçim meydanlarında attıkları yalanlar var, siz de buna hukuk kılıfı giydirmeye çalışıyorsunuz. O yüzden bilmediğiniz bir şey yok. Bile bile yapmaya devam ediyorsunuz. Biz bu hukuksuzluklara ortak olmamak için itirazlarımızı yağıyoruz. Sizi reddediyorum. Adil bir yargılama yaptığınıza inanmıyorum. Sizin özel yetkili, görevli bir heyet olduğunuz çok açık.”

Duruşmaya ara verildi.