Günay: DEDAŞ zulüm politikası uyguluyor

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, "DEDAŞ zulüm politikası uyguluyor. İşçilerin direnişi faşizme müsaade etmeyecektir" dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, DEDAŞ'taki işten çıkarmalara ilişkin DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Yeşil Sol Parti milletvekillerinin katılımıyla Urfa'daki DEDAŞ Elektrik Dağıtım binasının önünde açıklama yaptı.

Günay, "Başta işçilerimiz, üreticilerimiz ve halkımıza yönelik, halkımızın ödeyemeyeceği faturalarla halkımızı mağdur eden, 45 derece sıcaklıklara varan kentlerde insanlarımızı, üreticilerimizi, esnaflarımızı mağdur eden DEDAŞ’ın önündeyiz. Bugün Urfa, Batman, Diyarbakır, Mardin başta olmak üzere onlarca ilde DEDAŞ işçileri kendi haklarını korumak için grevdeler. Bizler de DEDAŞ’ın halkımıza ve üreticilerimize yaptığı bu baskı politikalarını teşhir etmek ve DEDAŞ’ı bu baskı politikalarından halka yönelik gördüğü bu zulüm politikasından vazgeçmek için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz" dedi.
"DEDAŞ işçilere yönelik uyguladığı zulüm politikasından vazgeçmeli" vurgusunda bulunan Günay, "Bölgenin neredeyse her kentinin 50 derece sıcaklığa vardığı böylesi bir mevsim koşullarında halkın öfkesini üzerine çekiyorsunuz. Her koşulda ve her şekilde başta DEDAŞ işçilerinin haklarının güvence altına alınması için ortaya koymuş oldukları çaba ve eylemin yanındayız. DEDAŞ’ı uyarıyoruz; halka, çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik uyguladığınız politikalardan derhal vazgeçin" diye belirtti.

"DEDAŞ bu topraklarda zulüm şirketine dönüşmüştür" diyen Günay, "Emek sömürüsüne karşı işçilerin yanındayız" mesajı verdi.

'DİRENİŞ KAZANDIRACAK'

Günay, şunları da kaydetti:

"DEDAŞ, Urfa milletvekilimiz Ferit Şenyaşar’ın işçi arkadaşlarımızla dayanışması esnasında yanında duran emekçi arkadaşlarımızı Kod 49 ile işten çıkarma tehdidinde bulunuyor. En hafif tabiriyle DEDAŞ’ın yaptığı ayrımcılıktır, yandaşlıktır. Ne olursa olsun, bizler, her bir vekil arkadaşımız, partili arkadaşımız, haksızlığın, zulmün, emek sömürüsünün yanında haklının yanında, mazlumun yanında durmaya devam edeceğiz. Hiçbir baskı ve tehdit bizim mağdurun yanında durmamıza engel olamayacaktır."