6 hasta tutsağın durumuna dikkat çekildi

İstanbul ve Ankara'da yapılan eylemlerde 6 hasta tutsağın durumunun ağırlaştığına dikkat çekilerek, bırakılmaları istendi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Kırşehir S Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsaklar Şükrü Baytar, Muhammed Mahmud Derviş, Ebubekir Yulu, Cemil İvrendi ve Ramazan Bayram'ın derhal tahliye edilmesini istedi

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna dikkat çektikleri eylemin 464’üncü haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde toplandı. Eylemde, “Tedavi haktır engellenemez, hasta mahpuslar serbest bırakılsın” yazılı pankart taşındı. 

Açıklama metnini İHD üyesi Sevil Turgut okudu.  Turgut, “Ağır hasta mahpuslar, tedavilerinin önündeki engeller, zorlu koşullar ve infazları ertelenmediği için yaşamlarını kaybediyorlar” dedi.

  İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F oturumu”nun 592’incisini dernek binası önünde gerçekleştirdi. Bu haftaki oturumda, Metris R tipi Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsaku Abdulkadir Kuday’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. “Tedavi haktır engellenemez” ve “Hasta mahpus Abdulkadir Kuday derhal serbest bırakılsın” pankartlarının açıldığı açıklamada sık sık, “Abdulkadir Kuday serbest bırakılsın” ve “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır” sloganları atıldı.